SON DUYURULAR
Yasalara göre önünde kanuni bir engel bulunmayan ve tüzüÄŸümüzün ilgili maddelerine (5.,6.,7.,8. ve 9. maddeler) uygun olan, derneÄŸin amaçlarını benimseyen herkes derneÄŸe üye olabilir.
ÜYE OLMA HAKKI
MADDE 5: DerneÄŸin amaçlarına uygun ve Dernekler Yasası hükümlerini yerine getirmiÅŸ, fiil ehliyetine sahip bulunan her gerçek ve tüzel kiÅŸi DerneÄŸe üye olabilir. Özel konulardaki kısıtlamalar saklıdır.
ÜYELİK BAÅžVURUSU VE İNCELEMESİ
MADDE 6: Dernek Yönetim Kurulu üyelik için yapılan yazılı müracaatları en fazla 30 gün içerisinde kabul veya isteÄŸin reddi ÅŸeklinde karara baÄŸlayıp sonucunu müracaat sahibine yazılı duyurur. ÜyeliÄŸi kesinleÅŸen gerçek ve tüzel kiÅŸi DerneÄŸin Ana TüzüÄŸünü kabul etmiÅŸ sayılır.
Dernek üyeleri eÅŸit haklara sahiptir.
Dernekten kendi arzusu ile ayrılmış üyenin Yönetim Kurulu kararı ile tekrar üyeliÄŸe kabulü mümkündür.
Türk vatandaşı olmayanların üyeliÄŸi için Türk vatandaÅŸlarında aranan ÅŸartlardan baÅŸka Türkiye’de ikamet etme hakkına sahiplik gereklidir.
ÜYELİK SIFATININ KAZANILMASI
MADDE 7:
7.1- Yönetim Kurulunca üyeliÄŸine karar verilen gerçek ve tüzel kiÅŸiye, bu kararla birlikte DerneÄŸe giriÅŸ ücreti ile o yıla ait yıllık aidatını ödemesi gerektiÄŸi bir yazı ile bildirilir.
7.2- Anılan giriÅŸ ücreti ve yıllık aidatını tam olarak ödeyen kiÅŸi DerneÄŸin üye kayıt defterine kayıt edilir ve üyelik sıfatını kazanmış olur.
ÜYELİK SIFATININ SONA ERMESİ
MADDE 8: Üyelik, Dernekten çıkma, çıkarılma veya üyenin tüzel kiÅŸiliÄŸini kaybetmesi ile sona erer.
8.1- Üyelikten Çıkma: Her üye yazılı olarak Yönetim Kuruluna bildirmek kaydıyla üyelikten çıkabilir. ÖdediÄŸi aidatları geri alamaz ve herhangi bir hak iddia edemez.
Yönetim Kurulunda görevli üyenin ayrılması halinde çalıştığı süre içerisindeki sorumluluÄŸu devam eder.
8.2- Üyelikten Çıkarılma: Dernek üyeliÄŸinden çıkarılma ancak Disiplin Kurulunun teklifi ve Yönetim Kurulunun kararı ile olur. Disiplin Kurulu, üyenin savunmasını da aldıktan sonra kararını gizli oyla ve üye tamsayısının 2/3 çoÄŸunluÄŸu ile verir. Sonuç ilgili üyeye yazılı olarak bildirilir. Çıkarılan üye kendisine bildirilen karara karşı bildirim tarihinden itibaren baÅŸlamak üzere 15 gün içinde Yönetim Kurulu aracılığıyla Genel Kurula itiraz edebilir. İtirazı ilk Genel Kurul toplantısında görüÅŸülerek karara baÄŸlanır. İtirazın karara baÄŸlanacağı tarihe kadar üyenin hak ve yükümlülükleri devam eder.
ÜYELİK ÇEŞİTLERİ
MADDE 9:
9.1- Asıl Üyelik: Bu Tüzük hükümleri uyarınca üyeliÄŸe kabul edilmiÅŸ gerçek ve tüzel kiÅŸilerdir.
9.2- Onursal Üyelik: DerneÄŸin amaçlarına ve hizmet felsefesine üstün destek ve deÄŸerli katkılar saÄŸlamış, Türklük bilincinin geliÅŸmesi için çaba göstermiÅŸ, yol gösterici rol oynamış ancak gerçek ve tüzel kiÅŸilere bir teÅŸekkür ve dostluk ifadesi olarak üç yıl süreli olmak koÅŸuluyla Yönetim Kurulu kararı ile tanınmış bir unvandır. Onursal üyeler Genel Kurul toplantılarına katılır veya temsilci gönderebilirler ancak oy kullanamazlar.